Fundația TELUS Digital Romania Community Board a deschis înscrierile pentru a doua sesiune a programului anual de granturi, prin care oferă organizațiilor non-guvernamentale din România oportunitatea de a beneficia de finanțarea inițiativelor axate pe educație, sănătate sau mediu.
ONG-urile își pot înscrie proiectele până la data de 18 octombrie 2024, valoarea totală a fondurilor alocate în această sesiune fiind de 50.000 USD, jumătate din bugetul anual al programului.
Granturile sunt acordate exclusiv organizațiilor non-guvernamentale înregistrate în România, iar proiectele depuse trebuie să fie implementate în prima jumătate a anului 2025, să aibă ca beneficiari direcți copii, tineri sau familiile acestora, precum și să utilizeze inovația socială și tehnologia în abordarea unei probleme identificate în comunitățile în care sunt active.
ONG-urile pot transmite propunerile de proiecte prin completarea formularului de înscriere disponibil pe site-ul Telus. În formularea cererii de finanțare, organizațiile sunt încurajate să aibă în vedere detalierea problemei identificate, a modalității în care proiectul propus va oferi o soluție inovatoare, prin acțiuni concrete, cât și a rezultatelor măsurabile așteptate.
În funcție de numărul de beneficiari și complexitatea proiectelor propuse, ONG-urile pot solicita granturi de până la 10.000 USD. Evaluarea propunerilor și selecția proiectelor câștigătoare vor fi realizate de Comitetul Executiv al Fundației până la finalul lunii noiembrie 2024.
Cu această nouă sesiune de granturi, TELUS Digital Romania Community Board își continuă demersul început în anul 2016 de a susține comunitățile locale. Până în prezent, Fundația a sprijinit financiar 136 de proiecte din România, cu granturi în valoare totală de 750.000 USD.
Prin intermediul programului de granturi al Fundației, alături de evenimentul anual de voluntariat TELUS Days of Giving și de alte campanii sociale derulate pe parcursul fiecărui an, TELUS Digital (cunoscută până în prezent ca TELUS International) își aduce contribuția la dezvoltarea comunităților din care fac parte membrii echipei sale, respectându-și astfel angajamentul de a dărui acolo unde aceștia locuiesc (“We Give Where We Live”).